Europa - 29 april 2020 - Beursbrink

Portefeuille Unibail lang niet coronabestendig

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Franse winkelcentra van Unibail-Rodamco-Westfield in Frankrijk lopen het grootste risico voorlopig de deuren gesloten te moeten houden en ook voor de toekomst zijn de vooruitzichten voor het vastgoedbedrijf verre van rooskleurig. Dit concludeerden analisten van Bank of America nadat de Franse regering een exitplan presenteerde voor de huidige lockdown.

Vanaf 11 mei mogen alle winkels in Frankrijk, behalve restaurants en café’s, de deuren weer openen, maar winkels in winkelcentra van meer dan 40.000 vierkante meter kunnen door lokale autoriteiten alsnog gedwongen worden om de deuren gesloten te houden.

Volgens schattingen van de analisten van de Amerikaanse zakenbank betreft 20 procent van de portefeuille van het vastgoedfonds Franse winkelcentra met een oppervlakte van meer dan 40.000 vierkante meter.

“We verwachten niet dat al deze centra gesloten blijven en dat sommige grote locaties een beperkt aantal klanten mag ontvangen van buiten hun verzorgingsgebied”, aldus de analisten.

De recente ontwikkelingen benadrukken echter de visie van de analisten dat in de toekomst, als het coronavirus is gaan liggen, kleinere winkelpanden in steden met een focus op eerste levensbehoeften het beter zullen doen dan meer prestigieuze en grootschalige winkelcentra.

Bank of America handhaaft een Underperform advies voor Unibail-Rodamco-Westfield met een koersdoel van 50,00 euro.

Op een licht positief Damrak steeg het aandeel woensdag 2,8 procent naar 54,98 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel