Europa - 22 januari 2020 - Beursbrink

Weinig verrassing in cijfers ASML

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalresultaten van ASML zullen niet voor veel reactie op de beurs zorgen. Dit denken analisten van Morgan Stanley.

De cijfers over het vierde kwartaal waren conform verwachting, aldus de analisten, en ook de outlook voor het eerste kwartaal is in lijn met de consensus.

Voor het lopende eerste kwartaal mikt ASML op een omzet van 3,1 miljard tot 3,3 miljard euro en een marge van 46 tot 47 procent.

Een meevaller is het nieuwe aandeleninkoopprogramma ter waarde van 6 miljard euro. “Dat is meer dan verwacht”, volgens Morgan Stanley. En ook de verhoging van het dividend met 14 procent viel mee.

Dit jaar wil AMSL 35 EUV-machines verschepen en volgend jaar is er capaciteit voor 45 tot 50 machines.

Morgan Stanley merkte nog op dat de omzet uit afnemer IBM hoger was dan voorzien.

De zakenbank heeft een Overwogen advies op ASML met een koersdoel van 250,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.