Europa - 28 oktober 2019 - Aandelen

Weinig verrassing bij ASMI verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft in het derde kwartaal aan de verwachtingen voldaan. Dit voorzien analisten geraadpleegd door ABM Financial News.

ASMI zei bij de halfjaarcijfers voor het derde kwartaal te rekenen op zowel een omzet als een orderinstroom van 250 miljoen tot 270 miljoen euro.

Daarbij denkt ASMI de markt dit jaar stevig te kunnen overtreffen.

Analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus rekenen gemiddeld op een omzet van 262 miljoen euro met een EBIT van 50 miljoen euro en een genormaliseerde nettowinst van 52 miljoen euro.

Aangezien ASMI bijna op maximale capaciteitsbezetting zit, verwacht analist Michael Roeg van Degroof Petercam geen meevaller met de cijfers. Maar een tegenvaller ziet de analist ook niet gebeuren. Een bedrijf als ASMI heeft namelijk bij het afgegeven van de outlook al een heel goed beeld hoeveel ze in de komende maanden kunnen uitleveren.

In het tweede kwartaal kwam ASMI uit op een omzet van 363 miljoen euro met een orderinstroom van 373 miljoen euro. Daar zat wel 103 miljoen euro in uit de schikking met Kokusai Electric. Zonder die schikking bedroeg de omzet 260 miljoen euro en waren er orders voor 270 miljoen euro.

Nieuwe CEO

Halverwege oktober kondigde ASMI aan dat CEO Chuck del Prado gaat vertrekken. De zoon van oprichter Arthur del Prado zal bij de jaarvergadering in 2020 het stokje overgeven, maar aan wie is nog de vraag.

“Een uitermate goed track record”, oordeelde analist Corné van Zeijl van Actiam over Del Prado. Analist Edwin de Jong roemde de CEO omdat hij er in slaagde ALD “tot bijna een sectorstandaard” te maken.

Volgens NIBC kan ASMI voortaan meer nadruk leggen op het te gelde maken van de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren, en daar komt vermoedelijk een ander type leider bij kijken. “Daarom zullen we de zoektocht naar een nieuwe CEO nauwlettend volgen”, merkte De Jong op.

ASMI opent woensdag nabeurs de boeken.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.