VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 11 januari 2021 - Aandelen

Weinig spektakel op Damrak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs doet het maandag rustig aan. De AEX daalde 0,1 procent naar 645,11 punten.

“Na alle euforie van afgelopen week, lijken beleggers vandaag wat gas terug te nemen”, stelde investment manager Simon Wiersma van ING.

Wiersma wees op de strengere coronamaatregelen in Europa en de VS. “Het economisch herstel zal in de eerste maanden van 2021 dan ook minder sterk zijn dan gehoopt.”

Beleggers zijn zich voorzichtig aan het opmaken voor het nieuwe cijferseizoen, maar maandag was het nog rustig. Ook op macro-economisch vlak was het niet erg druk.

Uit China kwamen wel cijfers. De consumentenprijzen stijgen weer en de producentenprijzen daalden minder sterk.

De euro/dollar handelde op 1,2166. Olie werd goedkoper.

Stijgers en dalers

In de AEX ging Just Eat Takeaway aan kop met een koerswinst van 1,8 procent. Techaandelen deden het sowieso goed. Prosus won 1,2 procent.

Adyen won 0,7 procent na een koersdoelverhoging van UBS. “Ondanks de sterke koersprestatie gedurende de pandemie, blijft het aandeel onze favoriet in de Europese betaalindustrie dankzij het unieke platform”, zo stelden de analisten.

ASMI en ASML profiteerden nauwelijks van koersdoelverhogingen van Credit Suisse.

De grootste dalers waren Heineken en Galapagos met verliezen van 1,1 en 1,3 procent.

In de Midkap ging PostNL aan de leiding met een koerswinst van 1,4 procent. Verder stegen alleen Flow Traders, Boskalis en Besi. De grootste daler was JDE Peet’s. Het aandeel werd 2,6 procent goedkoper na een verkoopadvies van Société Générale. “We denken niet dat JDE Peet’s de in augustus afgegeven guidance heeft gehaald”, aldus de analisten. In veel markten zal het koffiebedrijf meer last hebben gehad van de coronacrisis dan voorzien.

Bij de smallcaps ging TomTom 2,8 procent hoger en won Neways 1,6 procent. Alfen verloor 4,7 procent.

Het lokaal genoteerde Alumexx won 23 procent en DGB 25 procent. Ease2pay, vorige week nog een uitblinker, daalde 14 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.