Europa - 4 oktober 2021 - Aandelen

Wederom rood op borden

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De AEX handelt maandagochtend opnieuw in het rood, nadat de hoofdgraadmeter vrijdag de oktobermaand al in mineur was begonnen. Richting het eind van de ochtend verloor de AEX 0,5 procent bij een stand van 762,99 punten.

De AEX index is op de korte termijn begonnen aan een dalende trend, aldus technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets.

“Daarmee nemen de neerwaartse koersrisico’s toe en gaat de daling dieper dan vooraf werd ingeschat”, aldus Van den Akker.

De eerste belangrijke steun ziet de analist rond de 756 punten, “maar we houden er rekening mee dat de koers ten minste richting de 743 punten daalt en in het meest negatieve scenario terugkeert richting de zone 716-705 punten.”

Beleggers moeten het vandaag zonder veel richtinggevend nieuws doen. De macro-agenda is vrijwel leeg. Wel wacht de markt nog op de uitkomst van een bijeenkomst van OPEC+ en op de Amerikaanse fabrieksorders.

De euro/dollar handelde licht hoger op 1,1618 en een vat WTI-olie werd iets goedkoper rond 76 dollar.

Stijgers en dalers

In de AEX ging slechts een handjevol aandelen hoger. Koploper was Heineken met een koerswinst van 1,1 procent. Dat was ook het enige aandeel met meer dan een procent winst. De grootste dalers waren Besi, Unibail-Rodamco-Westfield en ING, met verliezen van 2 tot 4 procent. Het aandeel ING noteert evenwel ex-dividend.

In de AMX gingen Intertrust en Eurocommercial Properties ruim een procent hoger. Fagron en Galapagos verloren tot 3 procent.

Bij de smallcaps ging NSI een procent hoger en steeg verder alleen Accell licht. ForFarmers daalde 2 procent en Van Lanschot Kempen zelfs 7 procent, maar dat aandeel noteert maandag net als ING ex-dividend.

In de lokale lijst viel Renewi op. Het aandeel steeg 8 procent na een outlookverhoging.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.