Nederland - 1 juli 2021 - Aandelen

Wall Street verwacht dat Europese aandelen zullen outperformen

door SVEN VAN GASSE

De laatste jaren bleven de Europese aandelen markten wat achter ten opzichte van hun Amerikaanse tegenhangers. De overgrote meerderheid op Wall Street denkt echter dat de rollen zullen omkeren en verwachten dat Europese aandelen het dit en volgend jaar beter zullen doen.

De eurozone kende een traag herstel als gevolg van de aanhoudende lockdownmaatregelen en de trage uitrol van Covid-19 vaccins. Uit recente gegevens blijkt echter dat het herstel in de regio op gang aan het komen is.

Dit heeft geleid tot concrete acties van beleggers. Volgens een analyse van Goldman Sachs kenden Europese beleggingsfondsen dit jaar hun grootste toestroom aan kapitaal sinds 6 jaar.  Beleggers uit Azië en de Verenigde Staten zijn hiernaast volop Europese aandelen aan het inslaan.

Analisten van Morgan Stanley hebben verklaard dat Europa zich in een goede positie bevindt om dit jaar voor het eerst in meer dan 2 decennia beter te presteren dan alle belangrijke regio’s.

Emmanuel Cau, Europa-strateeg bij Barclays, stelt:

Wij verwachten dat het positieve economische momentum van de eurozone kan aanhouden tot 2022.

Value-stocks

Volgens BNP Paribas zullen vooral value-stocks in de eurozone profiteren van het samenvallen van het macro-economische herstel en een aanhoudende dovish Europese Centrale Bank.

Value-stocks worden als ondergewaardeerd beschouwd en zullen naar verwachting profiteren van een economisch herstel. BNP Paribas verwacht dat Europese banken, grondstoffen, auto’s en olie- en gasaandelen het meest zullen profiteren van het herstel in de regio. Hiernaast verwacht de bank dat ook de volatiliteit in de markt tijdens de zomermaanden zal afnemen.

Europa heeft over het algemeen een groter aandeel waarde- en cyclische aandelen, die de neiging hebben de economie te volgen, dan zijn wereldwijde tegenhangers. De regio heeft het sinds 2007, toen groeiaandelen zoals Amerikaanse techreuzen in de mode waren, consequent minder goed gedaan dan de Verenigde Staten.

BNP Paribas besluit:

Tekenen van een inflatoire druk, accomoderend fiscaal en monetair beleid en relatief goedkope waarderingen ondersteunen een rotatie naar value-stocks.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.