Cryptoknallers - 13 maart 2023 - crypto
door VINCE

Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?

Het afgelopen weekend stortte de bank Silicon Valley (SVB) plots in, en kreeg het volgens de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, ook geen reddingspakket. De Federal Reserve besloot door dit nieuws ook de Signature Bank te sluiten. Terwijl de bankensector dus geen beste dag heeft, laat de cryptomarkt juist bullishe signalen zien!

728x90

Temidden van de sluiting van twee banken, stijgt de cryptomarkt. De onzekerheid in de bankensector drijft natuurlijk veel mensen in de richting van crypto. Crypto’s totale marketcap en Bitcoin wisten hierdoor vandaag de basis voor goede stijgingen te leggen. Ook Conflux (CFX) wist vandaag omhoog te springen, na een langdurige daling.

De totale marktkapitalisatie van crypto creëert ‘long lower wick’

De afgelopen week wist crypto’s totale marketcap een hele lange lower wick te creëren, aldus BeInCrypto. Die zie je terug in het groene gebied in onderstaande afbeelding:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Deze wick was belangrijk om een Relative Strength Index (RSI) onder de 50 te voorkomen. Een RSI onder de 50 betekent namelijk dat meer traders verkopen dan kopen, wat prijzen omlaag kan drukken.

Dit niveau werd dus voorkomen, wat een goed teken is. Maar volgens BeInCrypto zit de markt hiermee nog niet direct in stieren territorium. De reden hiervoor is dat de markt nog niet boven de grens van $1,04 biljoen weet te sluiten. Doet het dit wel? Dan kan je volgens BeInCrypto écht spreken van een bullishe trend.

Bitcoin vermijdt een breakdown

De beweging van Bitcoin lijkt erg op die van de totale markt, maar is wel een stuk significanter. De koers van ’s werelds grootste munt wist vandaag namelijk zowel een RSI breakdown als een daling onder de $21.000 steunzone te voorkomen. Het steeg zelfs flink!

In de onderstaande afbeelding zie je bovenin dat BTC sinds begin 2023 tussen de $21.000 en de $24.500 beweegt. Onderin zie je de RSI grafiek, die dus ook boven de 50 weet te blijven (voor interpretatie; check het stukje hierboven over RSI).

Volgens BeInCrypto wordt Bitcoins toekomstige koers bepaalt door welke kant het de $21K-$24,5K zone verlaat (erboven of eronder). Een uitbraak omhoog kan in hun ogen leiden tot koersen van $28.000. Een val onder de $21K betekent uiteindelijk koersen van $17.000, aldus BeInCrypto.

Na deze maandag, en dus de val van SVB, is Bitcoin al gestegen naar $24.240. Het passeert dus al bijna de grens van $24,5K. Het lijkt er dan ook op dat het volgende koersdoel van BeInCrypto de $28.000 gaat worden.

Conflux springt omhoog na lange daling

BeInCrypto lichtte ook een kleinere munt uit, genaamd Conflux (CFX). Conflux is een blockchain die een brug vormt tussen de Chinese en Westerse markten. Sinds 21 februari werd de koers van zijn token alsmaar omlaag gedrukt, met het dieptepunt op 11 maart aan $0,13.

Vandaag wist het echter de neerwaartse trend te ontsnappen en steeg de prijs van zo’n $0,15 naar $0,25 (+66,7%)! Zie ook de onderstaande afbeelding:

Nu investeren in crypto?

De stijgingen van vandaag zouden wel eens het begin van een nieuwe stierenmarkt kunnen zijn! Wil je geen explosieve winsten missen? Check dan eens welke cryptomunten wij bij BeursBrink interessant vinden.

In de Crypto Gids behandelen onze analisten 23 verschillende interessante cryptomunten! Hiervan hebben we recentelijk nog een nieuwe editie gepubliceerd.

Check het nu door je te abonneren via deze link!

Bron: BeInCrypto.com

——

Lees ook deze artikelen:

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.