Nederland - 30 november 2023 - Aandelen
door AMY YASSIM

Voormalig Trump-adviseur verwacht renteverlagingen pas later in 2024

Voormalig Trump-adviseur Gary Cohn heeft aangegeven dat de Amerikaanse economie na twee decennia eindelijk normaal lijkt. Maar hij waarschuwt investeerders dat ze voorzichtig moeten zijn met de verwachtingen rond renteverlagingen. Hij verwacht namelijk dat de Fed de rentetarieven pas verlaagt vanaf de tweede helft van 2024.

Cohn was van 2017 tot 2018 hoofd economisch adviseur van voormalig president Donald Trump. Daarom zijn zijn verwachtingen die niet in lijn liggen met de rest van de markt zeker serieus te nemen! De rest van de markt hoopt begin 2024 al renteverlagingen te zien.

— Lees ook: De handleiding over aandelen kopen

Cohn: Fed verwacht geen renteactie begin 2024

Cohn stelt dat de Federal Reserve waarschijnlijk pas in de tweede helft van 2024 zal overwegen de rente te verlagen. Hij stelt dat de Amerikaanse economie voor het eerst in twee decennia “terug naar normaal” is. Maar de markt loopt volgens hem voor op het waarschijnlijke tempo van renteverlagingen.

Cohn gaf het volgende aan tijdens een toespraak op de Abu Dhabi Finance Week conferentie:

“Je wilt niet te vroeg vertrekken als je de laatste bent die op het feest arriveert. Jij moet de laatste zijn die het feest verlaat, dus de Fed gaat de laatste zijn die dit feest verlaat.”

Volgens Cohn verslechtert de economie waarschijnlijk vóór renteverlagingen door de Fed. Hij verwacht in de eerste helft van ’24 geen renteactiviteit. Mogelijk hoort men in het derde kwartaal geruchten over lagere tarieven, aldus Cohn.

In ieder geval is de Amerikaanse economie nog niet in de verwachte recessie beland, ondanks de hoge rentes. Cohn merkt ook op dat de Amerikaanse consumentenschuld historische hoogten bereikt heeft.

— Lees ook: Beleggen volgens Einstein’s 8ste wereldwonder

Markten terug naar normaal

In ieder geval is de Amerikaanse economie nog niet in de verwachte recessie beland, ondanks de hoge rentes. Cohn merkt ook op dat de Amerikaanse consumentenschuld historische hoogten bereikt heeft.

Het 100-jarig gemiddelde voor 10-jarige Amerikaanse staatsobligatierendementen is ongeveer 4,5%. Het huidige rendement daalde van 5% in oktober naar circa 4,3% op woensdagochtend. Zie onderstaande grafiek. De inflatie keert terug naar het gemiddelde van 2% tot 2,5%.

Dus volgens Cohn lijkt elke economische indicator terug te gaan naar zijn zeer langetermijngemiddelde.

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

De komende maanden zullen cruciaal zijn om te zien of Cohn’s voorspelling standhoudt in het licht van economische verschuivingen en Fed-besluiten.

Bron: CNBC
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.