Europa - 25 maart 2021 - Aandelen

Vlakke standen in Amsterdam

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste donderdagochtend licht lager. Rond de klok van elf uur daalde de AEX met 0,1 procent tot 685,61 punten.

De Europese beurzen deden een stapje terug, na een late verkoopgolf op Wall Street woensdagavond en een gemengd beeld in Azië vanochtend. “Het sentiment blijft zeer breekbaar”, aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

De Dow Jones-index sloot slechts drie punten lager op woensdag, maar verloor circa 370 punten ten opzichte van het hoogste punt van de handelsdag. Beleggers bleven techaandelen van hand doen, waardoor de Nasdaq twee procent lager sloot. In Amsterdam koerste onder meer Prosus en ASML lager na een opleving op woensdag.

Een reden voor de plotselinge ommekeer in het sentiment op Wall Street woensdagavond konden analisten niet direct noemen. “Het kwam als een verrassing dat de beurzen richting het einde van de handelsdag zo terugliepen”, aldus CIO Chris Zaccarelli van Independent Advisor Alliance. “Eerder op de dag leek er nog sprake van een typische rally van cyclische aandelen.”

Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve heeft in de afgelopen weken nog wel pogingen gedaan om beleggers gerust te stellen door te verkondigen dat de centrale bank de economie zal blijven ondersteunen totdat het herstel solide is. Desondanks denken veel marktpartijen dat de inflatie scherp zal aantrekken, waardoor de centrale bank toch eerder in actie moet komen.

“De rally duurt inmiddels een jaar: we hebben een enorme daling en een enorme rally gezien en ik heb het gevoel dat de markten nu een pas op de plaats gaan maken”, zei marktanalist Brian O’Reilly van Mediolanum International Funds. “Het zal de rest van het jaar moeilijk zijn om winsten te realiseren”, denkt hij.

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend stabiel op 1,1821. De olieprijzen liepen met 1,7 procent terug.

Beleggers hebben vandaag onder meer oog voor de wekelijks Amerikaanse steunaanvragen en de definitieve Amerikaanse economische groei in het afgelopen kwartaal.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen verloren ArcelorMittal en Randstad ongeveer drie procent. De uitzender noteert vandaag ex-dividend. Philips koerste bovenaan met een winst van 1,4 procent. Philips slaagde er in de tak huishoudelijke apparaten voor circa 4,4 miljard euro te verkopen.

In de AMX wonnen Flow Traders en Boskalis tot 1,1 procent. Galapagos daalde 4,3 procent. De raad van toezicht van Galapagos heeft Bart Filius benoemd tot president en chief operating officer. CEO Onno van de Stolpe blijft verantwoordelijk voor de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van Galapagos.

Onder de kleinere aandelen won Hunter Douglas 1,2 procent. NSI verloor 1,7 procent.

CTP kreeg een notering op het Damrak, maar daar bleek vooralsnog weinig interesse voor. Het aandeel koerste rond de introductieprijs van 14,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.