Europa - 4 september 2019 - Aandelen

Verwachtingen voor AkzoNobel te hoog gespannen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De vooruitgang die AkzoNobel boekt op weg naar de margedoelen voor 2020 heeft ertoe geleid dat analisten te optimistisch zijn geworden en de consensusverwachting te hoog is gespannen, wat reden is voor een verkoopadvies. Dit menen analisten van Berenberg, die een eerste koersdoel van 70,00 euro afgaven.

“We geloven dat het niet langer de vraag is of de onderneming zal teleurstellen, maar of de omzet of de marge de bron van teleurstelling zal worden”, zo schreven de analisten.

“Gezien de hoge waardering van het bedrijf, kiezen we er voor om vroeg te zijn met ons verkoopadvies, in plaats van te wachten tot er downgrades komen.”

“We verwachten een ommekeer vanaf 2021”, voegden zij daaraan toe.

AkzoNobel wil in 2020 een EBIT-marge van 15 procent realiseren.

Het aandeel AkzoNobel sloot dinsdag op 81,54 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.