Nederland - 20 januari 2022 - Aandelen

‘Verwacht een sterke verkoopgolf de komende maanden’

door STIJN

De Federal Reserve gaat hun monetair beleid terugdraaien maar zal geneigd zijn om op de pauzeknop te drukken omwille van zware verkoopgolf die over de markten zal rollen. Dat beweert Zulauf Consulting CEO Felix Zulauf. Hij voorspelt een daling van meer dan 20 procent de komende maanden waardoor de Federal Reserve zich zal focussen op de markten.

Een akelige voorspelling van Felix Zulauf. Er zou volgens hem een verkoopgolf komen van zulke grootorde dat zelfs de Federal Reserve hun ‘hawkish’ houding inzake het monetaire beleid aan de kant zal schuiven om bij te springen op de markten. Zulauf verwacht een daling van minstens 20 procent tijdens deze eerste jaarhelft met het dieptepunt ergens in de zomer.

My expectation is that we have a sharp sell-off in the markets, maybe 30% from the highs, into the summer, and then the Fed and other central banks will panic. In the past, whenever the markets went down by 20%, that was about the pain level when [the Federal Reserve] began to focus on the market.

Verkoopgolf?

Indien dit scenario realiteit wordt, verwacht hij dat de Fed zich niet meer zal focussen op het terugdraaien van het soepele monetaire beleid. In plaats daarvan, zal de Fed zich bezighouden met de markten. Zulauf voorspelt ook dat de verkoopgolf getriggerd zal worden door de Federal Reserve omdat ze liquiditeit uit de markten gaan halen door het soepele beleid terug te draaien.

If they [the Fed] take liquidity out of the system, which they are intending to do by reducing their balance sheet … I think when they begin to do that, they are probably most likely triggering a major sell-off.

De verkoopgolf is volgens hem al begonnen met 40 procent van de aandelen op de Nasdaq die 50 procent onder hun piek noteren. De reden waarom de Nasdaq op zich nog relatief sterk noteert, heeft te maken met de top acht large-cap bedrijven die stand weten te houden. Maar Zulauf verwacht dat dit niet lang meer zal duren vermits ’the darlings usually break last.’

Of Zulauf gelijk gaat krijgen, is nog maar de vraag. Eén ding is alleszins duidelijk, beleggers en investeerders zijn nerveus omtrent de plannen van de Federel Reserve. Of het zal leiden tot een daling van meer dan 20 procent, weet uiteraard niemand. Marktkenners zijn het er wel over eens dat de waarderingen op de markten tegenwoordig bijzonder hoog noteren.

Bronnen: Ines Ferré – Yahoo Finance

Foto: Supervennix – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.