Europa - 20 februari 2020 - Aandelen

Vertrek Hamers groot verlies voor ING

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones)Het vertrek van Ralph Hamers bij ING, die een topfunctie bij de Zwitserse zakenbank UBS krijgt, is een groot verlies voor ING en de Nederlandse bankensector. Dat stelde Kepler Cheuvreux donderdag in een reactie.

“Hij was de laatste man die nog overeind stond in het vijandige klimaat tegenover banken in Nederland”, aldus Kepler.

De heldere strategie van Hamers is gekopieerd door veel andere topmannen bij banken, volgens de analisten. Hamers begon 2 tot 3 jaar eerder dan sectorgenoten te investeren in digitalisering, hij sloot filialen en besloot tot een ingrijpende reorganisatie in de Benelux, en focuste op groei. “Hij is duidelijk een CEO van de nieuwe generatie.”

Het moet nog blijken hoe succesvol die reorganisatie zal uitpakken, omdat de kostenbesparingen in de Benelux zijn uitgesteld, merkt de broker daarbij op. Hamers’ resultaten op kostengebied zijn sowieso minder indrukwekkend dan op het vlak van winstgevende groei, wat duidelijk zijn prioriteit had.

Minder positief was ook de moeilijke relatie van Hamers met de Nederlandse politiek. Een verzoek om een hoger salaris kwam hem twee jaar geleden op een storm van kritiek te staan, en volgens sommigen realiseerde hij te laat dat de antiwitwas-kwestie ernstig was, waardoor de boete die ING kreeg mogelijk hoger uitviel.

Kepler Cheuvreux ziet de huidige Chief Risk Officer Steven van Rijswijk als een kandidaat om Hamers op te volgen.

De broker heeft een koopadvies en een koersdoel van 13,10 euro voor ING. Het aandeel stond donderdag 1,2 procent hoger op 10,15 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments