Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 26 november 2018 - Telecom

Verrassingen mogelijk tijdens beleggersdag KPN

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) KPN kan op een positieve manier verrassen op de aankomende beleggersdag, vooral op het gebied van kostenbesparingen. Dit stelden analisten van Berenberg in aanloop naar de beleggersdag op woensdag.

Volgens de marktvorsers gaat de aandacht uit naar een drietal punten, waaronder de toekomstige bedrijfsinvesteringen nu KPN vaker praat over de verdere uitrol van glasvezel. Ook blijft de vraag of of de omzettrends zullen verbeteren en de EBITDA verder kan groeien.

Berenberg denkt dat KPN zich positiever zal uitlaten over de ontwikkeling van bedrijfsinvesteringen dan de markt verwacht. Als de bedrijfsinvesteringen vlak blijven, waar de consensus vanuit gaat, zullen de doelstellingen aangaande glasvezelaansluiting “wezenlijk” beter worden, met mogelijk meer kostenbesparingen op operationeel niveau.

De analisten voorzien dat KPN minstens 250 miljoen euro op zijn investeringen kan besparen, bovenop het huidige kostenbesparingsplan dat in 2019 eindigt. Hierdoor heeft KPN meer ruimte om de investeringen in glasvezelaansluiting op te voeren, waardoor de penetratiegraad van glasvezel in Nederland op 60 procent van alle huishoudens kan liggen tegen 2025.

De lage verwachtingen voor de operationele besparingen die KPN zal weten te realiseren, laten volgens Berenberg ruimte voor verrassing tijdens de aankomende beleggersdag. De consensus voorziet dat de besparingen na 2018 zullen afvlakken, terwijl Berenberg juist verwacht dat er veel meer besparingen mogelijk zijn in de komende vijf jaar.

Ook Morgan Stanley verwacht dat de beleggersdag een positieve aanjager zal zijn voor KPN, hoewel hoewel deze vermoedelijk geen groot nieuws zal opleveren. Morgan Stanley voorziet eveneens dat KPN mogelijk zijn doelstellingen op het gebied van kostenbesparingen zal verhogen of zal verleggen tot 2019/2020. Daarbij zullen de investeringen de komende jaren het huidige investeringsbudget van 1,1 miljard euro niet overtreffen, denken de analisten. Verder hoopt Morgan Stanley van KPN woensdag meer zicht te krijgen in de ontwikkeling van de vrije kasstroom en de plannen om aandeelhouders te belonen.

Deze week houdt KPN niet alleen een beleggersdag, maar beslist Brussel bovendien over de voorgestelde fusie tussen T-Mobile en Tele2. De uitkomst van dit besluit over consolidatie zal geen grote veranderingen teweeg brengen voor een goed gepositioneerd KPN, denken de analisten. Morgan Stanley noemde een consolidatie wel positief voor de mobiele markt.

Morgan Stanley heeft een Overwogen advies op KPN met een koersdoel van 3,00 euro, terwijl Berenberg een koopadvies hanteert met een koersdoel van 3,45 euro. Het aandeel KPN koerste maandagochtend 0,8 procent hoger op 2,40 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel