Nederland - 13 juli 2018 - Aandelen

Vermoedelijk meer omzet voor Accell in eerste jaarhelft

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Accell Group heeft in de eerste zes maanden van dit jaar naar verwachting op alle niveaus een stap vooruit gezet. Dit bleek woensdag uit een preview van ING.

Analisten van de bank voorzien een omzetstijging van 634,0 miljoen euro over de eerste zes maanden van 2017 naar 668,8 miljoen euro over de periode januari tot en met juni 2018. Accell zal ongeveer 727.000 fietsen hebben verkocht. De brutomarge blijft in deze prognose stabiel op 28,9 procent.

De EBITDA wordt verwacht uit te komen op 51,3 miljoen euro, hetgeen een verhouding tussen de nettoschuld en het operationeel resultaat betekent van 3,1, rekening houdend met eenmalige kosten. In 2017 lag de schuldratio op 2,7.

Het onderliggende operationele resultaat stijgt naar verwacht licht van 59,3 miljoen euro naar 60,5 miljoen euro, maar zonder eenmalige posten is er iets meer verschil: ING verwacht voor deze post een stijging van 47,5 miljoen euro over de eerste jaarhelft van 2017 naar 49,5 miljoen voor het eerste halfjaar van 2018.

De eenmalige posten betreffen kosten voor de strategische aanpassingen die zijn gemaakt. Het management van het bedrijf heeft 2018 al eerder omschreven als een overgangsjaar.

Op nettoniveau houdt de fietsenfabrikant in de ING-ramingen 31,8 miljoen over. Vorig jaar was dat nog 26,3 miljoen euro.

ING blijft gezien de strategische aanpassingen voor de middellange termijn zeer terughoudend ten aanzien van de koers van het aandeel. De bank vindt het nog te vroeg om een inschatting te maken of het bedrijf in staat is zijn financiële doelstellingen voor 2022 te halen.

Accell maakt de resultaten over de eerste zes maanden van dit jaar op vrijdag 20 juli voorbeurs bekend.

De koers van het aandeel Accell noteerde vrijdag op een groen Damrak 1,6 procent hoger op 18,04 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.