Nederland - 18 december 2018 - Europa

Europese focus Accell geen verrassing

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De beslissing van Accell Group om zich te focussen op de Europese activiteiten en om de Amerikaanse activiteiten niet langer te beschouwen als een kernactiviteit, komt niet als een verrassing. Dit stelde analist Tijs Hollestelle van ING dinsdag.

Accell wil “alle mogelijke” opties voor de Amerikaanse activiteiten bestuderen, waarbij verkoop een van de mogelijkheden is naast het herstructureren naar een winstgevende separate activiteit.

“Dit komt niet als een verrassing voor ons, gezien de ondermaatse omvang van de Amerikaanse tak en het feit dat deze divisie in de afgelopen jaren onder druk stond”, aldus Hollestelle. “De activiteiten vragen om een relatief veel aandacht van het bestuur.”

Voor de analist komt het ook niet als een verrassing dat beleggers negatief reageren op de beslissing van Accell, ondanks dat een mogelijk bod van Pon Holdings volgens Hollestelle nog steeds in de hoofden van veel beleggers rondspookt.

De analist kijkt vooral uit naar de operationele prestaties in Europa in de eerste helft van 2019. Even belangrijk is ook de vrije kasstroomgeneratie in verhouding tot de balans.

ING handhaafde het Houden advies op Accell met een koersdoel van 19,00 euro. Het aandeel koerste dinsdagochtend 1,3 procent lager op 18,50 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel