Nederland - 20 juli 2018 - Aandelen

Accell presteert met halfjaarresultaat onder verwachting

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Accell Group bleef met zijn resultaten over het eerste halfjaar achter bij de verwachtingen. Dit is het oordeel van NIBC in een analyse van de cijfers van vrijdag.

Analisten van NIBC hadden een omzetgroei voorzien van 4 procent, terwijl de fietsenfabrikant een groei publiceerde van 0,3 procent. Zij merkten op dat de groei in de verkoop van elektrisch aangevoerde fietsen wordt gedrukt door vertraging in productontwikkeling en de relatief late start van gunstig lenteweer.

Ook het bedrijfsresultaat (EBIT) viel NIBC tegen, zowel bij de fietsentak als bij de onderdelenactiviteiten.

NIBC ervaart weinig zicht op de resultaatvorming voor de korte termijn. De onderneming bevindt zich in een omvangrijke verandering, waarvan NIBC aangeeft dat de eerste resultaten daarvan in de eerste helft van 2019 zichtbaar zouden moeten worden.

NIBC hanteert het advies Kopen met een koersdoel van 26,00 euro, waarmee de koers van het aandeel Accell voldoende opwaarts potentieel kent in een afzonderlijk scenario. Gesteld dat Pon Holdings een nieuwe overnamepoging doet, dan moet het in de visie van NIBC zijn eerdere bod van 33,00 per aandeel Accell evenaren.

De koers van het aandeel Accell noteerde vrijdag op een vlak Damrak 1,0 procent lager op 18,38 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.