Europa - 30 januari 2020 - Aandelen

Verkoop theetak grootste verrassing bij Unilever

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in het vierde kwartaal van 2019 redelijk conform verwachting gepresteerd, na de winstwaarschuwing eind 2019. Dit stelde analist Reginald Watson van ING donderdag.

Het meest opvallende nieuws was volgens de analist de mededeling dat Unilever de opties voor zijn theedivisie zal bekijken. Dit kan, net als eerder bij Spreads, leiden tot een desinvestering, aldus ING.

Watson wees erop dat Unilever de prijzen van thee wel wist op te voeren, maar dat dit onvoldoende was om de volumedaling te compenseren.

Unilever behaalde afgelopen kwartaal een onderliggende omzetgroei van 1,5 procent, zoals ING ook voorzag. En ook de EBIT-marge van 19,1 procent in 2019 was geen grote verrassing, hoewel 0,1 procentpunt hoger dan ING had verwacht.

De outlook voor 2020 bleef onveranderd ten opzichte van de winstwaarschuwing van afgelopen december. Dat betekent een onderliggende omzetgroei van 3 tot 4 procent, waarbij de tweede jaarhelft beter zal zijn dan de eerste.

ING handhaafde het koopadvies op Unilever met een koersdoel van 62,83 euro. Het aandeel steeg donderdag, op een rood Damrak, met 1,3 procent naar 52,14 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.