Europa - 8 december 2020 - Aandelen

Verkoop KPN levert 4 euro per aandeel op

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) KPN kan bij een verkoop tot 4 euro per aandeel opleveren. Dit menen analisten van JPMorgan Cazenove.

Recent waren er geruchten dat het Zweedse EQT interesse zou hebben in een overname van het Nederlandse telecombedrijf.

JPMorgan denkt dat deze berichtgeving correct is en verwacht dat de politieke barrières voor een dergelijke deal wel overwonnen kunnen worden.

“Onze analyse toont dat KPN tot 4 euro per aandeel kan opleveren”, wat een flink opwaarts potentieel is ten opzichte van de huidige koers van het aandeel. Het aandeel noteerde dinsdag op 2,49 euro.

Als zelfstandig bedrijf zal de omzet van KPN volgens de analisten in 2021 met ruim een procent terugvallen, om in de jaren daarna met een dik procent te groeien.

De EBITDA zal in 2021 met 1,3 procent stijgen, denkt de bank, en in de jaren daarna met 3 procent. De winst per aandeel zal in 2022, na een kleine dip in 2021, met 33 procent stijgen en in 2023 met 21 procent. Aandeelhouders kunnen rekenen op een groei van het dividend met 5 procent vanaf 2021.

JPMorgan heeft een Overwogen advies op KPN.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.