Europa - 30 oktober 2020 - Aandelen

Veel uitdagingen voor Air France-KLM

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Door de verdere verspreiding van het coronavirus, nemen de uitdagingen voor Air France-KLM toe, hetgeen resulteert in een negatieve outlook. Dit stelde analist Quirijn Mulder van ING vrijdag na een kwartaalupdate van de luchtvaarder.

Hoewel Air France-KLM de verwachtingen overtrof met een negatieve EBIT van 1 miljard euro ten opzichte van de verwachting van 1,2 miljard, wordt dit overschaduwd door de negatieve vooruitzichten.

ING verwacht dat de EBITDA verder zal verslechteren ten opzichte van het niveau in het derde kwartaal van 442 miljoen euro negatief nu de tweede golf besmettingen realiteit wordt.

Vooral de nieuwe lockdown in Frankrijk zal volgens ING een impact hebben, hetgeen leidt tot lage verwachtingen voor de beschikbare stoelen per kilometer in het vierde kwartaal.

Ook de outlook voor 2021 biedt volgens ING veel uitdagingen. Niet alleen door de reisbeperkingen, maar ook door minder boekingen als gevolg van de aanhoudende onzekerheid. Volgens Mulder lijkt het erop dat vooral langeafstandsvluchten hard geraakt worden.

Op basis van de huidige liquiditeit van 12 miljard euro en de verwachtingen voor het vierde kwartaal, verwacht ING dat de liquiditeit tegen het einde van het jaar kan zijn gedaald tot 10 miljard euro. Dit is volgens ING evenwel nog voldoende zijn om het volgende jaar door te komen, maar dan moet er wel enig herstel optreden.

ING handhaafde het Houden advies op Air France-KLM met een koersdoel van 8,00 euro. Het aandeel daalde vrijdagochtend met 3,6 procent tot 2,68 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.