VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 18 november 2019 - Beursbrink

US-China trade deal doet goud opnieuw dalen

door STIJN

Goud zit opnieuw met wat moeilijkheden om hogerop te geraken op de koerstabellen door het optimisme omtrent de handelsdeal die er wellicht zit aan te komen. Zaterdag liet het Chinese ministerie van Handel weten dat er constructieve gesprekken zijn geweest en dat een overeenkomst tussen de Verenigde Staten en China er kortelings zit aan te komen.

Meer dan een halve procent in het rood, goud is de handelsweek niet goed begonnen. Momenteel noteert het gele edelmetaal aan 1.461 dollar per troy ounce en het ziet er niet naar uit dat goud deze week een duwtje in de rug gaat krijgen door omstandigheden want de ‘vibe’ rond de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China zit goed de afgelopen dagen.

Het telefoongesprek tussen Chinees vicepremier Liu He en Amerikaans minister van Financiën Steven Mnuchin tijdens het afgelopen weekend zorgde voor nieuwe hoop onder beleggers en investeerders waardoor aandelen aantrekkelijker worden en goud wat minder aantrekkelijk.

A recovery in risk sentiment across Asia and investors cautiously optimistic about the phase one deal to go through before Christmas, are weighing on gold.

Ontwikkelingen

Het is nu een kwestie van de ontwikkelingen verder op te volgen. Als de Amerikanen en Chinezen op een positieve manier blijven verder bouwen aan hun handelsrelatie met elkaar, dan zal het voor goud de komende weken en maanden nog een pak lastiger worden om te gaan stijgen.

Het omgekeerde is natuurlijk ook waar, aandelen zullen dan wellicht voldoende steun gaan krijgen om hun opwaartse trend te blijven verderzetten. Beleggers en investeerders houden daarom de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten, de gesprekken zijn momenteel het meest belangrijke topic voor de aandelenmarkten.

Bronnen: CNBC

Foto: Maxpixel

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.