Nederland - 17 oktober 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Unilever ziet resultaten verder aantrekken

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in het derde kwartaal van dit jaar de omzet zien stijgen, dankzij volume- en prijsstijgingen en acquisities, en ondanks negatieve valuta-effecten. Dit is de gemiddelde verwachting van 22 analisten, die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus, in aanloop naar de kwartaalresultaten van het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern.

De marktvorsers voorzien voor het derde kwartaal gemiddeld een 2,3 procent hogere omzet van 13,68 miljard euro ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Daarbij drukten wisselkoersen met 2,3 procent op de verkopen. Acquisities droegen voor 0,7 procent bij aan de omzetstijging.

In het afgelopen kwartaal kwam de onderliggende omzetgroei, dat voor analisten geldt als de belangrijkste maatstaf voor het beoordelen van Unilever, naar verwachting uit op 3,9 procent. Hieraan droegen prijzen 2,1 procent bij en volumes 1,7 procent.

Er zijn de laatste tijd veel speculaties over verschillende investeringsmaatschappijen die belangstelling zouden hebben om de Spreads-divisie van Unilever over te nemen. Het concern verkocht vorige maand zijn Zuid-Afrikaanse spreads activiteiten aan de Zuid-Afrikaanse investeringsmaatschappij Remgro en neemt het minderheidsbelang van dit bedrijf in Unilever Zuid-Afrika over.

S&P Equity Research merkte op dat recente overnames door Unilever, waaronder die van Carver in Korea, passen in de strategie van het concern om te groeien in opkomende markten en producten voor persoonlijke verzorging. Analist Jia Man Neoh houdt niettemin vast aan Houden als advies vanwege de hoge waarde van het aandeel. Het koersdoel is 52,00 euro.

Analist Andrew Wood van Bernstein wees eveneens op de succesvolle acquisitiestrategie van het concern sinds 2015, waarvan 95 procent plaatsvond voor de best renderende sectoren persoonlijke en huishoudelijke verzorging. Hij schat dat het Brits-Nederlandse concern tot en met 2020 27 miljard euro in  kas heeft om te besteden aan acquisities en aandeleninkoop. Hij voorziet voor de middellange termijn “sterke en consistente”operationele prestaties. Bernstein houdt op Unilever Outperform als advies met een koersdoel van 55,00 euro.

Ook analist Virginie Roumage van Bryan Garnier wees in  een recent rapport op de succesvolle en versnelde acquisitiestrategie van Unilever. De marktvorser wees er daarbij op dat het concern bij de strategie update in april heeft aangegeven jaarlijks tussen 1 en 3 miljard euro aan acquisities te willen besteden. Bryan Garnier heeft Neutraal als advies met een koersdoel van 50,00 euro.

Jaarcijfers

Voor heel 2017 voorzien de analisten gemiddeld een omzetstijging van 3,8 procent naar 54,97 miljard euro, met een onderliggende groei van 3,9 procent. Deze onderliggende groei zal dan voor 2,5 procent te danken zijn aan prijzen en voor 1,4 procentpunt aan volumes.

Unilever komt donderdag 19 oktober voorbeurs met de kwartaalcijfers. Dinsdag noteerde het aandeel op een gemengd Damrak 0,1 procent lager op 51,68 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.