Nederland - 8 oktober 2018 - Retail

Unilever verliest ook in Europa marktaandeel

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in de vier weken tot 8 september marktaandeel verloren in Europa, na een zeer sterke voorgaande periode. Dat meldden analisten van Bernstein maandag na een analyse van marktgegevens van Nielsen.

Volgens het rapport daalde de omzet van Unilever in deze periode met 1,1 procent, doordat er minder persoonlijke verzorgingsproducten werden verkocht in negen van de grootste Europese markten, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Nederland.

De omzet in voedingsmiddelen was stabiel, terwijl de markt als geheel met 1,2 procent groeide. Een maand eerder steeg de omzet van Unilever nog zeer sterk, met 9,2 procent.

Het marktaandeel daalde met 90 basispunten, wat de sterkste daling was sinds september 2015. In de afgelopen twee jaar verloor Unilever marktaandeel in alle maanden, behalve drie.

Rivaal Danone zag het marktaandeel nog sterker dalen, met 115 basispunten. Nestlé wist het marktaandeel te handhaven. L’Oreal was een van de weinige grote sectorgenoten met een groeiend marktaandeel in Europa.

Vorige maand meldde Bernstein ook een klein verlies van marktaandeel in dezelfde periode voor Unilever in de Verenigde Staten. Daar deed Unilever het ook beter dan Nestlé en vergelijkbaar met Danone.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.