VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 3 juli 2020 - Beursbrink

Unilever moet voedingstak verkopen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het hernieuwde plan van Unilever om de duale structuur te schrappen is vooral ingegeven door redenen die te maken hebben met fusies en overnames. Dat stelde ING vrijdag in een rapport.

De bank kijkt opnieuw naar de optie dat Unilever zijn voedings- en drankentak verkoopt en de Amerikaanse zeep- en tandpastafabrikant ColgatePalmolive koopt. Zo wordt het bedrijf puur een fabrikant van huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsartikelen.

Unilever zou dan, naast het huidige marktaandeel van 20 procent in bad- en doucheproducten en 33 procent in deodorants, zijn marktaandeel in mondverzorging in één klap opschroeven van 6 naar 30 procent.

Dit zou de aandeelhouderswaarde met zo’n 20 procent verhogen, becijferde analist Reginald Watson van ING.

ING merkt op dat zowel de thee-activiteiten op de nominatie staan voor de verkoop, maar denkt dat verkopen van het theebedrijf en de opbrengst gebruiken voor het inkopen van aandelen waarde zou vernietigen, net als bij de verkoop van Spreads destijds aan KKR.

Beter is volgens de analisten om de hele voedingstak in één keer verkopen, volgens de analist.

ING handhaafde het koopadvies voor Unilever, maar verlaagde het koersdoel van 62,83 naar 58,90 euro. Vanwege de huidige omstandigheden en de coronacrisis, verlaagde de bank de taxaties voor de aangepaste winst per aandeel in 2021 met 12 procent naar 2,55 euro.

Het aandeel Unilever stond vrijdag 0,6 procent lager op 48,18 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.