Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 25 oktober 2018 - Technologie

Uitzonderlijk hoge marge Besi

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft in het derde kwartaal veel beter dan verwacht gepresteerd. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC donderdag.

De analist wees op de “uitzonderlijk sterke” brutomarge van 58 procent en de strikte kostenbeheersing. “Een erg sterk prestatie in een erg moeilijke markt”, aldus De Jong.

De omzetdaling van 27 procent afgelopen kwartaal toont volgens NIBC maar weer eens hoe cyclisch de sector is waarin Besi zit.

Daarbij is de voor het vierde kwartaal afgegeven outlook van een omzetkrimp van 20 tot 25 procent op kwartaalbasis slechter dan waarop NIBC rekende.

De Jong zal op basis van de kwartaalupdate de omzetverwachting voor 2018 met 4 procent neerwaarts bijstellen en die voor de EBIT met 4,6 procent. Onduidelijk blijft hoe 2019 zal uitpakken, “maar de toegenomen orderinstroom is een positief signaal”, stelde de marktvorser.

Daarbij meent de analist dat Besi onder de huidige omstandigheden juist handelt.

Met het oog op de kaspositie en de dalende waarderingen in de sector zou De Jong niet verrast zijn als Besi een overname gaat doen. In het verleden gebruikte Besi een zwakke markt eveneens om zijn slag te slaan op overnamegebied.

NIBC heeft een koopadvies op Besi met een koersdoel van 27,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel