VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 29 juni 2020 - Beursbrink

UBS zet Unilever op verkooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het advies voor Unilever verlaagd van Neutraal naar Verkopen en stelde daarbij het koersdoel neerwaarts aan van 47,00 naar 43,00 euro. Dit bleek maandag uit een rapport van de Zwitserse bank.

De huidige koers van het aandeel is gebaseerd op een onderliggende omzetgroei van bijna 4 procent op de middellange termijn. Dat is echter 1 procentpunt meer dan UBS denkt dat haalbaar is. En dat maakt het aandeel kwetsbaar, schreven de analisten.

UBS wijst op onder meer een aanhoudende deflatoire druk in West-Europa en een trage marktpenetratie in de opkomende markten. Ook zijn de online kanalen van Unilever volgens de analisten minder goed.

De zakenbank meent dat Unilever de problemen wel kan oplossen, maar dit gaat gepaard met de nodige investeringen.

Het opgeven van de duale structuur is volgens UBS een mogelijke opmaat naar het opschonen van de portefeuille. Toch zal dit niet op korte termijn gebeuren, denken de analisten.

Op een iets lager Damrak daalde Unilever maar liefst 2,7 procent naar 47,75 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.