Nederland - 27 maart 2017 - Aandelen
door DIETER P.

UBS zet Takeaway.com op kooplijst

UBS verhoogde maandag het advies voor Takeaway.com (ticker: TKWY) van Neutraal naar Kopen en stelde eveneens het koersdoel bij van 23,00 naar 36,00 euro.

Volgens de Zwitserse zakenbank zijn er duidelijke signalen dat Takeaway.com marktaandeel wint in Duitsland, na Nederland de belangrijkste markt voor het bedrijf. De marktvorsers stellen dat beleggers de mogelijkheden in de Duitse markt en andere markten onderschatten, waardoor het aandeel op dit moment te laag gewaardeerd is en dat een koopadvies daarom op zijn plek is.

Bovendien merkte UBS op dat een stijging van het marktaandeel in Duitsland zal leiden tot hogere commissietarieven en lagere marketingkosten, waardoor winstmarges van meer dan 40 procent op lange termijn mogelijk zijn. Volgens de analisten liggen commissietarieven in Duitsland 20 procent lager dan in Nederland, hetgeen een opwaarts potentieel biedt.

Op een rode beurs koerste het aandeel Takeaway.com maandagochtend 0,5 procent hoger op 30,28 euro.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.