Europa - 17 december 2020 - Aandelen

UBS zet Intertrust op kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het advies voor het aandeel Intertrust verhoogd van Houden naar Kopen en het koersdoel van 15,00 naar 18,00 euro, op basis van verwacht margeherstel, na een periode met margedruk.

Na de recente investeringen genereert Intertrust ongeveer 60 procent van zijn omzet in snelgroeiende segmenten Funds & Capital Markets. Daarmee is het bedrijf minder afhankelijk van de defensieve sector Trust en Corporate Services, die gericht is op belastingplanning en onder druk staat door wijzigende regelgeving.

Op basis daarvan voorziet UBS een groeiversnelling naar een jaarlijkse samengestelde groei op autonome basis van 4 procent, waar het management van Intertrust zelf een groei van 4 tot 6 procent mogelijk acht. In 2018 en 2019 was de groei 3,5 procent en dit jaar, door de coronacrisis, vrijwel nihil.

De voordelen van de investeringen in een IT-transformatie, die de marges onder druk hebben gezet, zouden vanaf 2021 moeten leiden tot een snel herstel van de marges, voorziet analist Nicole Manion.

Waar de markt momenteel rekening houdt met een marge van circa 30 procent in 2022, denkt UBS dat dit kan oplopen tot 37 procent, terwijl het bedrijf zelf mikt op meer dan 40 procent.

De onzekerheid blijft hoog, ook met de komst van een nieuwe CEO, maar het opwaarts potentieel van 40 procent tot een koers van 18,00 euro is aanzienlijk.

Het aandeel Intertrust stond donderdag 4 procent hoger op 12,98 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.