Europa - 24 maart 2020 - Aandelen

UBS verlaagt koersdoel Unilever

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Unilever verlaagd van 53,00 naar 44,00 euro met handhaving van het advies op Neutraal. Dit bleek dinsdag uit een uitgebreid sectorrapport van de Zwitserse zakenbank naar aanleiding van de effecten van de corona-uitbraak.

UBS baseert het nieuwe koersdoel op een verlaging van de taxatie voor de winst per aandeel met 4 procent en een duidelijk minder gunstige kijk op de sector waarin het bedrijf opereert.

UBS heeft de taxaties voor het eerste kwartaal verlaagd, waarmee de autonome omzetgroei van Unilever nu uitkomt op 1,9 procent tegen eerder een plus van 2,0 procent. Voor heel 2020 gaat UBS uit van een onderliggende omzetgroei van 2,6 procent. Dat is een verlaging met 0,3 procentpunt ten opzichte van de oude raming.

Unilever zelf zei eind januari voor 2020 te rekenen op een onderliggende groei van 3 tot 4 procent. In 2019 was dit 2,9 procent. Op de middellange termijn rekent Unilever op een groei van 3 tot 5 procent.

Dit jaar zal Unilever volgens UBS 2,59 euro per aandeel verdienen. Eerder rekenden de analisten nog op 2,70 euro.

Voor het gehele boekjaar wordt door UBS een valutaire tegenwind van 2,5 procent tegen eerder juist een meewind van 1,0 procent.

Het aandeel Unilever noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,7 procent lager op 41,63 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.