Nederland - 17 april 2018 - Telecom
door REDACTIE BEURSBRINK

UBS verlaagt koersdoel KPN

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft dinsdag het koersdoel voor KPN verlaagd van 3,45 naar 3,30 euro met een ongewijzigd koopadvies.

UBS acht de huidige waardering van het aandeel KPN nog altijd te laag. Het telecombedrijf is volgens de Zwitserse zakenbank goed gepositioneerd in een “aantrekkelijke” Nederlandse markt. Evenwel zal onzekerheid over de ambities van de nieuwe CEO van KPN en de impact van de fusie tussen T-Mobile en Tele2 in Nederland, een verdere stijging van het aandeel KPN vertragen.

Vooruitblikkend verwacht UBS dat de komende kwartaalcijfers op operationeel niveau een gemengd beeld zullen laten zien. De boekhoudkundige methode IFRS15 zal een deel van de druk van SIM-only abonnementen op de consumentenmarkt doen wegnemen, maar de tak wordt nog wel negatief beïnvloed door de recente verlagingen van de roamingtarieven.

Concurrentie vanuit VodafoneZiggo en T-Mobile/Tele2 zal KPN daarbij niet in de kaart spelen. Wel verwachten de analisten van UBS dat de zakelijke markt het herstel uit 2017 dit jaar zal weten door te zetten.

UBS merkte verder op dat de nieuwe CEO Maximo Ibarra voor het eerst naar buiten treedt, hetgeen mogelijk inzicht geeft in de strategische plannen van de topman.

KPN komt op 26 april met de cijfers over het eerste kwartaal. Dinsdagochtend koerste het aandeel KPN rond 2,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.