Europa - 9 januari 2020 - Aandelen

UBS verlaagt koersdoel Air France-KLM

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft donderdag het koersdoel voor Air France-KLM verlaagd van 10,70 naar 10,15 euro bij handhaving van het Neutraal advies.

In een sectorrapport sprak UBS de verwachting uit dat de risico’s en rendementen voor luchtvaartaandelen dit jaar meer in balans zullen zijn. In januari 2019 namen de risico’s juist flink toe, nadat beleggers een financiële crisissituatie voor luchtvaartmaatschappijen leken in te prijzen.

Een crisis bleef uit in 2019 en enkele Europese luchtvaartaandelen stegen, zo merkte UBS op.

Met de koersdoelaanpassing voor Air France-KLM houdt UBS er nu rekening mee dat de risico’s en rendementen meer in balans komen.

Ook zal volgens Credit Suisse economische groei in combinatie met een strenge discipline op het vlak van capaciteit de luchtvaartsector in de kaart spelen. Hogere brandstofkosten en een negatieve impact van de handelsoorlog kunnen juist voor neerwaartse druk zorgen.

De cijfers over het vierde kwartaal zullen vermoedelijk een belangrijke aanjager zijn voor de Europese luchtvaartsector, aldus UBS.

Voor 2020 mikken de analisten op een omzetgroei voor Air France-KLM van 4 procent. De winst per aandeel zal zelfs met 59 procent stijgen.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.