Nederland - 14 augustus 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

UBS verlaagt koersdoel Ahold Delhaize

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft maandag het koersdoel voor Ahold Delhaize verlaagd van 20,00 naar 17,00 euro bij handhaving van Neutraal als advies.

De analisten van de Zwitserse bank merkten op dat de winkelketens Giant en Food Lion van het Belgisch-Nederlandse concern in de Verenigde Staten de meeste impact ondervinden van de nieuw geopende winkels van Lidl en de sterke uitbreiding van het aantal winkels van Aldi in het land.

Daarnaast ondervindt Ahold Delhaize in de Verenigde Staten hinder van intensieve prijscampagnes van Walmart en Kroger, zo stelden de marktvorsers.

De analisten merkten daarbij op dat de aanvullende synergieën van 250 miljoen euro uit de fusie tussen Ahold en Delhaize niet voldoende zullen zijn om investeringen in bescherming van marktaandeel te financieren, waarbij er in het licht van negatieve identieke volumes van Ahold USA, weinig operationele ruimte overblijft.

De analisten voorzien op de middellange termijn dan ook een significante daling van de EBIT-marges in de Verenigde Staten voor zowel Ahold als Delhaize.

De marktvorsers tekenden bij dit sombere beeld evenwel aan dat de Amerikaanse keten Hannaford van Ahold Delhaize het minst van alle winkelketens wordt getroffen door de sterkere concurrentie en als gevolg een betrouwbare winstmaker zou moeten kunnen blijven. Ook merkten ze op dat Albert Heijn in het sterk gefragmenteerde en hoog renderende Nederlandse supermarktlandschap zijn marktleiderschap kan consolideren.

De overname van Whole Foods door Amazon zal de marktstructuur niet dramatisch veranderen, veronderstellen de analisten.

UBS gaat er vanuit dat de fusiesynergieën zullen zorgen voor een groei van de winst per aandeel, voor een vrije kasstroom van 1,7 miljard euro en voor meer dan 10 procent aan rendement op kapitaalinvesteringen. De fundamentele waardering voor de lange termijn lijkt volgens UBS gepast en daarom wordt Houden als advies gehandhaafd.

Op een groene beurs noteerde het aandeel Ahold Delhaize maandagochtend 0,2 procent hoger op 16,84 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.