Nederland - 23 oktober 2017 - Europa
door REDACTIE BEURSBRINK

UBS verhoogt koersdoel Philips Lighting

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor Philips Lighting verhoogd van 29,50 naar 32,00 euro met een ongewijzigd Neutraal advies.

Volgens analisten van de Zwitserse zakenbank reageerde de markt te negatief  op de kwartaalcijfers van Philips Lighting. Volgens de marktvorser lieten beleggers de ondermaatse prestaties bij de LED-tak en de zwakke vrije kasstroom zwaarder wegen dan de positieve verrassing bij de Professionele divisie. “Het lijkt erop dat de markt niet overtuigd is dat de vrije kasstroom en de LED-tak noemenswaardig genoeg zullen herstellen in het vierde kwartaal”, aldus de marktvorsers.

Hoewel UBS deze zorgen deels deelt, stelde de zakenbank de ramingen voor de aangepaste EBITDA in 2017 en 2018 slechts licht neerwaarts bij, terwijl de ramingen voor 2019 en 2021 juist licht opwaarts werden bijgesteld. De analisten werden iets positiever over de vooruitzichten voor de Professionele divisie en iets minder enthousiast over traditionele lampen en LED-verlichting.

Het opwaarts potentieel voor het aandeel wordt door UBS gezien in een mogelijke duurzame groei van de Professionele-tak en een herstel in de professionele lichtmarkt in de Verenigde Staten. Een neerwaarts risico is dat de vervangingscyclus voor LED-lampen twee tot drie jaar eerder piekte dan verwacht en dat de verkopen van LED-componenten mogelijk niet herstellen. Bovendien kan de omzetdaling bij traditionele lampen in een hoger tempo toenemen.

Op een groen Damrak koerste het aandeel Philips Lighting 0,9 procent hoger op 32,30 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.