Europa - 22 maart 2021 - Aandelen

UBS verhoogt koersdoel ING

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor ING verhoogd van 10,50 naar 11,00 euro, met handhaving van het koopadvies.

De sterke groei van de Challenger & Growth-markten in de afgelopen vijf jaar heeft het gewicht van deze landen vergroot tot 39 procent van de inkomsten en 42 procent van de winst voor kredietvoorzieningen. Duitsland is de belangrijkste markt, de rest komt vooral uit Australië, Spanje en Polen.

UBS denkt dat de groei in die landen bovengemiddeld zal blijven in de komende jaren, en twee tot vier keer zo sterk als in de Benelux. In de snelgroeiende markten zijn de rentemarges ook hoger, wat steun biedt voor deze maatstaf.

Het aandeel ING blijft één van de aantrekkelijkste bankaandelen in Europa, met opwaarts potentieel op de middellange termijn als de fee-inkomsten sterker dan verwacht toenemen, de kosten sterker dalen en de voorzieningen voor oninbare leningen sneller normaliseren.

Ook denkt UBS dat ING een dividendrendement van 8 procent dit jaar kan bieden en nog 7,5 miljard euro aan overtollig kapitaal heeft, wat ongeveer 20 procent van de marktwaarde is.

Het aandeel ING noteerde maandag 1,3 procent lager op 10,20 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.