Europa - 2 maart 2021 - Aandelen

UBS verhoogt koersdoel ING

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft dinsdag het koersdoel voor ING verhoogd van 10,00 naar 10,50 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

Volgens de analisten van UBS is er veel opwaarts potentieel voor de fee-inkomsten van ING. Na de rentebaten zijn de fees het belangrijkste voor de omzet van de bank.

Over de afgelopen jaren groeiden de fee-inkomsten met gemiddeld 5 procent en er zijn goede indicaties voor de middellange en lange termijn, aldus analist Johan Ekblom.

Waar de consensus rekent op een samengestelde jaarlijkse groei van de winst voor belastingen met 3 procent, zit Ekblom 3 tot 5 procent boven de consensustaxaties voor 2022 en 2023.

ING blijft een favoriet van UBS in Europa en is relatief goedkoop. Ekblom wees daarbij op het hoge dividendrendement dat in het verschiet ligt. Als het gemiste dividend over 2019 en 2020 wordt uitgekeerd, krijgen aandeelhouders een rendement van meer dan 10 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.