Europa - 19 februari 2020 - Aandelen

UBS verhoogt koersdoel AkzoNobel

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft woensdag het koersdoel op AkzoNobel verhoogd van 96,00 naar 98,00 euro en handhaafde het koopadvies, met name vanwege de geleidelijke margeverbetering die Akzo in de komende jaren vermoedelijk zal realiseren.

De analisten van de Zwitserse bank concludeerden dat de EBIT-marge van AkzoNobel door prijsverhogingen en kostenbesparingen zal stijgen, en harder dan die van concurrenten. Voor Akzo rekent UBS op een plus van 140 basispunten en voor de sector op 100.

UBS verhoogde de ramingen voor de EBIT voor de komende drie jaar met 4 tot 5 procent.

Een tweede punt van focus voor de analisten is het feit dat Akzo weer naar overnamekansen kijkt. Het management zei weg te zijn gelopen van 3 kansen, “wat een gedisciplineerde aanpak suggereert”, aldus de analisten. UBS schat de oorlogskas van Akzo op 2,4 miljard euro.

Het aandeel AkzoNobel noteerde woensdag op een groen Damrak 1,3 procent hoger op 88,07 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.