Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 21 november 2018 - Luchtvaart

UBS verhoogt koersdoel Air France-KLM

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones)

UBS heeft woensdag het koersdoel voor het aandeel Air France-KLM verhoogd van 8,60 naar 9,75 euro met handhaving van het advies op Neutraal. Dit bleek woensdag uit een analyse van UBS mede naar aanleiding van de daling van de brandstofprijzen.

UBS wees in zijn rapport op de recente daling van de prijzen voor olie en de verlaagde eigen taxatie voor een vat Brent van 76,50 dollar naar 68,00 dollar.

Per saldo betekende dit een verhoogde raming door UBS van de winst per aandeel van 2 procent voor 2018 en met 29 procent voor 2019. Analisten van UBS rekenden woensdag voor dat voor 2019 Air France-KLM 54 procent van zijn brandstofbehoefte heeft afgedekt. De daling van de olieprijs in de afgelopen weken zorgt volgens UBS voor een dubbelcijferige stijging van de winst.

Verder heeft UBS en gunstige indruk van de nieuwe CEO Benjamin Smith, maar willen de analisten wel meer vernemen omtrent zijn plannen voor groei en kostenbeheersing en zijn financiële doelstellingen. UBS schat in dat meer daarover in het eerste kwartaal van 2019 naar buiten komt en dat dit leidt tot een herziening van de consensus voor de winst.

Het aandeel Air France-KLM noteerde woensdag op een groen Damrak 2,2 procent hoger op 9,78 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel