Europa - 10 juli 2020 - Beursbrink

UBS verhoogt koersdoel Adyen stevig

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag het koersdoel voor Adyen verhoogd van 1.039,00 naar 1.583,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

Nieuwe klanten van Adyen zoals McDonalds, Subway, Alibaba en eBay, zullen er volgens de analisten van UBS voor zorgen dat de Amsterdamse betaalspecialist zijn groeidoel voor de middellange termijn van 25 tot 35 procent “significant” zal overtreffen.

Om die reden voorziet UBS ook dat de consensus opwaarts zal worden bijgesteld. Tot 2023 rekenen analisten op een samengestelde jaarlijkse groei van 36 procent en dat kan verder stijgen naar de 40 procent waarop UBS mikt.

Halfjaar

Voor de eerste zes maanden van dit jaar rekent UBS voor Adyen op een netto omzet van 274 miljoen euro met een EBITDA van 133 miljoen euro en een marge van 48,4 procent. De consensus mikt op 139 miljoen euro met een marge van 50,8 procent.

UBS wees op de hogere kosten die Adyen moest maken doordat het meer mensen moest aannemen.

Maar in de tweede jaarhelft rekenen de analisten weer op een “sterk herstel”. Daardoor zitten de ramingen van UBS voor heel 2020 ook in lijn met die van de consensus.

Het aandeel Adyen daalde vrijdag op een groene beurs 0,6 procent naar 1.390,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel