Nederland - 7 september 2021 - crypto

Gaat Twitter het Bitcoin Lightning Network ondersteunen?

door SVEN VAN GASSE

Meerdere berichten geven aan dat Twitter de mogelijkheid aan het testen is om fooien te geven met bitcoin. Volgens MacRumors geeft de huidige bèta van Twitter aan dat deze dienst wordt getest, terwijl mobiele ontwikkelaar Alessandro Paluzzi een afbeelding heeft gelekt van hoe de dienst eruit zal zien.

Paluzzi deelde de afbeelding in een tweet:

— In de laatste Week van Crypto bespreken we (vanaf 11.40) de ontwikkeling bij Twitter, naast het andere hete cryptonieuws. —

Op basis van de gelekte afbeelding werkt Twitter nauw samen met Bitcoin Lightning App Strike en zal het deze dienst gebruiken om kleine bitcoinbetalingen te voltooien. Als gevolg hiervan zullen Twitter-gebruikers wel over een Strike-account moeten beschikken om fooien te kunnen ontvangen.

In juli impliceerde CEO Jack Dorsey dat bitcoin naar de Tip Jar zou kunnen komen. De Tip Jar is een dienst die Twitter ontwikkeld heeft voor het geven van fooien op het platform. Hij voegde hieraan toe dat het ook gebruikt zou kunnen worden voor zijn andere producten waaronder Super Follows, Commerce en Subscriptions.

Het is algemeen geweten dat Dorsey een enorme cryptofan is. Square, het andere bedrijf van Dorsey, heeft bitcoin reeds op de balans staan. Hiernaast heeft het onlangs toegezegd om een bitcoin hardware wallet te gaan bouwen. Bovendien heeft Square zijn eigen cryptoteam dat werkt aan bitcoinontwikkelingskits en andere open-source code.

Bron: The Block

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.