VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 25 september 2019 - Beursbrink

Trump drukt optimisme in handelsakkoord, olieprijzen dalen

door STIJN

De olieprijzen zijn twee dagen op rij gedaald, beleggers maken zich opnieuw zorgen over de vraag en aanbod op de oliemarkt nadat Trump het optimisme heeft gedrukt om een handelsakkoord te bereiken met China. Hoe langer de handelsoorlog duurt, hoe meer de wereldeconomie er onder zal lijden. Dat heeft uiteraard direct gevolgen voor de vraag naar het zwarte goud.

De oliemarkt zit deze week in een dipje ondanks de grote herstellingswerken die in Saoedi-Arabië moeten worden uitgevoerd. Zowel de prijzen voor Brent als WTI-olie zijn de afgelopen dagen gedaald omwille van ontmoedigende woorden van Amerikaanse president Donald Trump inzake de handelsoorlog. Die ziet een ‘bad deal’ met China namelijk niet zitten.

What really pulled the rug from underneath oil was Donald Trump’s comments on trade last night … He’s still maintaining quite a belligerent position.

Donald Trump uitte zijn kritiek op de Chinese handelspraktijken tijdens de National General Assembly. Voor hem is het duidelijk, het akkoord met China moet degelijk zijn en in het voordeel zijn van de Verenigde Staten van Amerika. In geen elk ander geval, zal hij akkoord gaan met China.

Wereldeconomie en Saoedi-Arabië

Beleggers lijken zich niet meer bezig te houden met de drone-aanval op het Saoedische Aramco en maken zich meer zorgen over de gezondheid van de wereldeconomie. Als er niet snel een akkoord wordt gevonden in de handelsoorlog, zal de groei van de wereldeconomie blijven dalen.

Right now, the market is very concerned about the demand side of the equation, but I would caution against being complacent about what’s happening in the Middle East.

Toch moet de situatie in Saoedi-Arabië goed in de gaten worden gehouden. De voorraden zullen binnen twee maanden opgebruikt zijn en als dat effectief gebeurt, kunnen de olieprijzen opnieuw fors gaan stijgen. De vraag is hoelang Aramco nodig zal hebben om operationeel te zijn.

Bronnen: Economic Times

Foto: Pixabay

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.