VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 19 januari 2021 - Aandelen

Tikkurila passende overname voor AkzoNobel

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft met Tikkurila een passende overnameprooi in het vizier, maar de overnameprijs lijkt wel hoog. Dit stelde analist Frank Claassen van Degroof Petercam dinsdag.

Claassen noemde de overname groter dan verwacht en het overnameproces kan wat tijd in beslag nemen. Bovendien is het niet ondenkbaar dat PPG opnieuw zijn bod verhoogt, waarna de bal weer bij AkzoNobel komt te liggen. De analist denkt dat AkzoNobel meer synergievoordelen kan behalen met de overname dan PPG.

“Een overnamestrijd is niet wenselijk voor aandeelhouders van AkzoNobel, maar de omvang van deze deal is niet zo groot dat dit een groot verschil zou maken voor het bedrijf als geheel”, aldus Claassen.

De overnameprijs van 1,4 miljard euro kan door AkzoNobel gefinancierd worden middels bestaande kredietlijnen, al zou het inkopen van eigen aandelen een tijdje gepauzeerd moeten worden, zo voorziet Claassen. Het huidige inkoopprogramma ter waarde van 300 miljoen euro zal nog wel worden afgerond, denkt de analist.

Aangezien de overnamedeal nog “lang” niet in kannen en kruiken is, ziet Claassen geen reden om de ramingen voor AkzoNobel aan te passen. Degroof Petercam handhaafde dan ook het Houden advies met een koersdoel van 92,00 euro.

Het aandeel AkzoNobel daalde dinsdagochtend met 0,4 procent tot 87,16 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.