Nederland - 21 juni 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Theodoor Gilissen Bankiers verlaagt koersdoel Ahold Delhaize

(ABM FN-Dow Jones) Theodoor Gilissen Bankiers heeft woensdag het koersdoel voor Ahold Delhaize verlaagd van 23,00 naar 20,00 euro, bij handhaving van het Aanbevolen advies.

Analist Joost van Beek constateerde dat beursgenoteerde supermarktketens een gevoelige tik kregen na het nieuws dat Amazon.com de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods Market wil overnemen. “Deze aankondiging die een dag na de teleurstellende winstverwachtingen van de Amerikaanse supermarktreus Kroger kwam, heeft tot een koersimplosie van Ahold Delhaize geleid”, aldus Van Beek.

De marktvorser merkte daarbij op dat Ahold Delhaize met zijn online vehikels Peapod, ah.nl en bol.com al geruime tijd een omnichannel strategie uitrolt, met een combinatie van online aanbieders en fysieke winkels, zoals Amazon.com die nu ook nastreeft. Niettemin voorziet Van Beek dat als gevolg van de nieuwe stap van Amazon.com de consolidatie in de sector zal versnellen.

De analist verlaagde de winstgroeiverwachting voor Ahold Delhaize. Hij voorziet geen omzetgroei, wat verlies van marktaandeel betekent, en een lichte daling van de winstmarges voor de Amerikaanse activiteiten.

De analist verwacht dat het management van Ahold Delhaize de investeringen in de VS zal verhogen, de voordelen van de fusie tussen Ahold en Delhaize wil uitbreiden, het aandeleninkoopprogramma zal verhogen en nieuwe strategische opties zal onderzoeken, waaronder een verdere krachtenbundeling met retailers in de VS.

Op een rode beurs noteerde het aandeel Ahold Delhaize woensdag 1,3 procent hoger op 16,24 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.