Nederland - 28 augustus 2020 - Aandelen

Tesla laat concurrentie achter zich

door SVEN VAN GASSE

De aandelen van elektrische autobouwer Tesla zetten hun gigantische stijging verder. Ze vestigen record na record. De afstand tussen Tesla en haar traditionele concurrenten in de auto-industrie wordt hierdoor groter en groter.

Tesla sloot op donderdag aan $2 240. Dit is de hoogste prijs sinds de eerste beursnotering van het bedrijf in 2010 met een introductieprijs van $17.

De aandelen van Tesla zijn sinds begin dit jaar met 420% gestegen, waardoor sommige particuliere beleggers op slag miljonair zijn geworden.

Terwijl andere autofabrikanten gedwongen zijn miljarden te investeren in de revisie van hun verbrandingsmotoren voor de productie van auto’s op batterijen, hebben investeerders er vertrouwen in dat Tesla de wereldleider zal worden in schone auto’s.

Meest waardevolle autofabrikant

Tesla werd volgens marktkapitalisatie ’s werelds meest waardevolle autofabrikant. Het bedrijf vertegenwoordigt nu 41% van de totale marktkapitalisatie van de 12 grootste autofabrikanten wereldwijd.

Tesla produceert slechts een fractie van de voertuigen die worden verkocht door de gevestigde mondiale autofabrikanten.

Toyota en Volkswagen hebben in het boekjaar 2019 respectievelijk 10,46 miljoen en 11 miljoen voertuigen verkocht. Dit in vergelijking met de 367 200 voertuigen die Tesla in 2019 afleverde.

Tegen het einde van 2020 zou Tesla minstens een half miljoen voertuigen verkopen. Dit is echter nog steeds maar 5% van de jaarlijkse verkoop van Toyota en Volkswagen.

Tesla was echter wel bestand tegen de malaise die het Covid-19 virus in de auto-industrie veroorzaakte. In het tweede kwartaal meldde het bedrijf een kwartaalwinst waarmee een hindernis werd overwonnen die kan leiden tot een opname in de S&P 500 index.

Bron: Reuters

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.