Nederland - 17 maart 2021 - Aandelen

“Tesla is een zeepbel die zal uiteenspatten”

door SVEN VAN GASSE

De prestatie van Tesla op de aandelenmarkt sprak vorig jaar tot de verbeelding. Het aandeel steeg met meer dan 600% waardoor steeds meer analisten zich afvroegen of het aandeel zich niet in bubbelgebied bevindt. Per Lekander, fondsbeheerder bij Lansdowne Partners, denk echter dat dit absoluut het geval is.

Lekander is ervan overtuigd dat Tesla zich in een bubbel bevindt. Hij denkt dan ook dat het aandeel van de belangrijkste producent van elektrische wagens forse dalingen zal zien wanneer de rente begint te stijgen na de Covid-19 crisis.

Volgens Lekander is de koers van het bedrijf voor te hard vooruit gelopen en schatten beleggers de verwachtingen voor het bedrijf te hoog in. Hij denkt dat gevestigde bedrijven als Volkswagen Tesla uiteindelijk zullen bijbenen en inhalen.

Lekander stelt:

Mijn mening is dat dit jaar de comeback wordt van de gevestigde waarden.

Technoking

Vorige maand maakte Tesla bekend dat het voor $1,5 miljard aan bitcoin had gekocht. Volgens onderzoeksbureau Wedbush heeft het bedrijf al $1,2 miljard winst gemaakt op deze investering.

Musk is sinds deze week ook officieel omgedoopt tot “Technoking of Tesla” zoals blijkt uit nieuwe filings aan de regelgevers. Ook de CFO van het bedrijf kreeg een nieuwe naam die luidt: “Master of Coin”.

Hoewel deze naamsveranderingen eerder triviaal en ludiek lijken, zit er volgens sommigen toch meer achter.

Dan Ives van Wedbush stelt:

Wij geloven dat dit erop wijst dat Musk met Tesla een echte “technology disruptor” wil worden, met de focus op volledig zelfstandig rijden en een enorme vooruitgang in batterijtechnologie.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.