Nederland - 18 augustus 2021 - Aandelen

Tencent rapporteert winstgroei van bijna 30%

door SVEN VAN GASSE

Hoewel Peking zijn macht op de grote technologiebedrijven van het land vergroot, heeft Tencent een uitstekend kwartaal achter de rug. Het bedrijf liet een winstgroei van 29% en een omzetgroei van 20% optekenen.

De Chinese gaming- en socialmediagigant zei op woensdag dat de omzet in de drie maanden eindigend in juni met 20% stegen tot $21,3 miljard. Hiernaast steeg de winst tot $6,6 miljard in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Tencent maakte haar resultaten bekend te midden van het harde optreden van Peking ten opzichte van de techsector. Het bedrijf heeft alleen al meer dan $400 miljard aan marktwaarde verloren nadat regelgevers de sector bombardeerden met boetes, nieuwe regels en orders om delen van hun bedrijf te reorganiseren.

De internetgigant is tot dusver ontsnapt aan de strengste controles waaraan collega’s als Alibaba werden onderworpen. Alibaba kreeg toen een boete van $2,8 miljard opgelegd nadat de toezichthouders hadden geconcludeerd dat zich als een monopolie had gedragen.

Uitdagende periode

Desondanks staat Tencent nog een zeer uitdagende periode te wachten. Vorige maand kelderde het aandeel van Tencent nadat het bedrijf werd bevolen zijn plan te laten varen om China Music Operation, een muziek streamingdienst, over te nemen.

Tencent heeft in juli ook kortstondig de registratie van nieuwe gebruikers voor zijn populaire berichtenapp WeChat opgeschort om zijn beveiligingstechnologie te verbeteren, volgens de relevante wet- en regelgeving.

Tot slot kondigde het bedrijf eerder deze maand limieten aan voor de hoeveelheid tijd die minderjarigen mogen besteden aan het spelen van de online games van het bedrijf. China noemde online games een elektronische drug die schadelijke effecten kan hebben op kinderen.

Hoewel de kans er dus inzit dat Tencent het nieuwe doelwit van Peking wordt, is president Martin Lau er gerust in.
Hij besluit:

Er zullen onzekerheden op korte termijn zijn, maar we hebben er vertrouwen in dat wij aan de gestelde eisen zullen kunnen voldoen.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.