Nederland - 9 december 2022
door STIJN

Chinese aandelen in de lift door soepelere maatregelen

Nu steeds waarschijnlijker wordt dat de Chinese overheid de coronamaatregelen gaat versoepelen, herleven de beurzen op het Chinese vasteland. Aandelen van Alibaba, Baidu, Tencent en noem maar op, krijgen vleugels. Soepelere maatregelen betekenen dat de Chinese economie zich meer zal opstellen en dat is gunstig voor de wereldeconomie.

Hetgeen China en de wereldeconomie jarenlang heeft gekweld, zal weldra verleden tijd zijn. De strenge coronamaatregelen gaan op korte termijn versoepeld worden waardoor de Chinese economie zich meer kan openstellen. De reactie op de beurzen is duidelijk, aandelen hebben vleugels gekregen. Vooral Chinese techaandelen doen het bijzonder goed.

De Chinese e-commercegigant Alibaba is op amper 5 handelsdagen tijd bijna 10 procent in waarde gestegen. Baidu doet het zelfs nog beter met een stijging van 10,22 procent. De overheid kan ook bijna niet anders, hun zero covid-beleid heeft lang genoeg gewogen op de bevolking. Er zijn ook al wekenlang protesten aan de gang als reactie op het strenge beleid.

Waardering

Zakenbank Morgan Stanley heeft in een bericht naar hun klanten ook meegedeeld dat ze hun houding tegenover Chinese aandelen hebben gewijzigd (in de positieve zin). Volgens de analisten gaan Chinese bedrijven een sterk herstel vertonen tijdens de eerste kwartelen van 2023.

Deze aandelen zijn dan ook aantrekkelijke gewaardeerd. Alibaba noteert 69 procent onder zijn piek van in oktober 2020. JD.com staat 43 procent lager ten opzichte van december 2020. En dat terwijl de bedrijfsresultaten van deze bedrijven zeker niet slecht zijn, in tegendeel. Tal van analisten houden deze markt in de gaten in geval het herstel op de markten wordt ingezet.

Bronnen: Brian Deagon – Investors.com

Foto: Marco VerchCCNullCC BY 2.0 DE

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.