Europa - 17 februari 2020 - Beursbrink

Tegenwind Kendrion houdt aan

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Kendrion heeft een lastig vierde kwartaal achter de rug, waarvoor de specialist in elektromagneten zelf ook al waarschuwde. Dit verwachten analisten van ING.

“We verwachten opnieuw een relatief zwak kwartaal”, aldus de analisten van de bank. Zij wezen erop dat automotive en de industrie te lijden hebben onder een zwakke mondiale vraag.

En gezien de uitbraak van het coronavirus in China rekent ING er ook op dat Kendrion een voorzichtige outlook voor het lopende eerste kwartaal zal afgeven. Bepaalde fabrieken van Kendrion liggen stil op last van de Chinese overheid. Indien de fabrieken vlot weer opengaan, dan verwacht Kendrion dat de verloren productie weer goedgemaakt kan worden. Blijven de deuren evenwel gesloten, dan kan dit een negatieve impact op het eerste kwartaal hebben, aldus ING.

De analisten mikken op een 5,2 procent lagere omzet in het vierde kwartaal van 96,6 miljoen euro, waarmee de jaaromzet uit zou komen op 418 miljoen euro.

De aangepaste EBITA wordt voor het vierde kwartaal ingeschat op 0,4 miljoen euro met een marge van 0,4 procent. In heel 2019 zou de marge volgens ING op 4,2 procent liggen.

De nettoschuld daalde vermoedelijk van 80,5 miljoen naar 50,2 miljoen euro.

Om de tegenwind het hoofd te bieden, zet Kendrion in op kostenbesparingen en focust het op de kasstroom en het werkkapitaal.

In gesprek met ABM Financial News enkele maanden terug zei Kendrion dit jaar 5 miljoen euro aan kosten te willen besparen, exclusief de synergievoordelen van de overname van INTORQ.

Op de middellange termijn mikt de specialist in elektromagneten op een rendement op de investeringen van ten minste 20 procent met een EBITDA-marge van meer dan 15 procent in 2023.

Kendrion opent dinsdag voorbeurs de boeken. ING heeft een koopadvies op het aandeel met een koersdoel van 25,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.