Europa - 8 september 2020 - Beursbrink

Tech trekt AEX weer in het rood

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste dinsdagochtend lager. Rond de klok van elf uur verloor de AEX 0,9 procent op 542,00 punten. Vooral tech-aandelen kregen weer rake klappen.

Daarmee leverde de Amsterdamse beurs weer een deel van de winsten van maandag in. Beleggers zoeken naar richting en kijken uit naar de opening van Wall Street na het lange weekend in de VS in verband met Labor Day op maandag.

De Amerikaanse beurzen lijken zich op te maken voor een verdeelde opening, waarbij techbeurs Nasdaq vermoedelijk lager zal openen vanwege aanhoudende zorgen over de recente techrally evenals over het verrassende besluit dat Tesla niet opgenomen wordt in de Amerikaanse hoofdgraadmeter S&P 500.

Investmentmanager Simon Wiersma van ING wees nog op de dreigende taal van de Amerikaanse president Donald Trump, die de economische banden met China wil laten vieren. “Maar dit maakte vanmorgen weinig indruk”, aldus Wiersma.

Volgens Wiersma is het nu vooral wachten op het rentebesluit van de ECB op donderdag en de toelichting erop. Luc Aben van Van Lanschot Kempen rekent op een voorzichtige toon van de centrale bank donderdag.

“Dat houdt de deur open om later alsnog het monetaire gaspedaal dieper in te drukken en met extra steun voor de economie te komen”, aldus Aben.

Voor vandaag kijkt Wiersma van ING nog uit naar de vertrouwensindex van het Amerikaanse mkb. “Dit is nog wel een belangrijk cijfer. Er wordt verwacht dat deze vorige maand is gestegen van 98,8 naar 99 punten.”

De euro/dollar noteerde op 1,1808. Bij het sluiten van de Europese beurzen op maandag stond er nog een stand van 1,1821 op de borden.

De Amerikaanse olie-future koerste dinsdagochtend 3,4 procent lager. Saoedi-Arabië maakte prijsverlagingen bekend, en het optimisme over het mondiale economische herstel begint af te nemen.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen bleven grote winsten achterwege. Ahold Delhaize noteerde bovenaan met een winst van 1,0 procent. ING steeg eveneens 1,0 procent, nadat Credit Suisse het aandeel op de kooplijst zette. ASMI droeg de rode lantaarn met een verlies van 4,3 procent. Galapagos leverde 3,4 procent in. Ook ASML en Adyen behoorden tot de grootste dalers.

In de AMX won Eurocommercial Properties 2,3 procent. Besi en Basic-Fit verloren 2,2 tot 3,6 procent.

In de AScX won Neways 1,5 procent. Alfen verloor 5,1 procent, na een winst van 10 procent maandag zonder nieuws.

Het lokaal genoteerde Ease2pay won 6,8 procent na publicatie van halfjaarcijfers op maandagavond. Het betaalbedrijf zag het resultaat in de eerste zes maanden van 2020 verbeteren, maar had wel last van de uitbraak van het coronavirus waardoor de omzet licht afnam.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.