Europa - 23 februari 2021 - Aandelen

Tech in uitverkoop op rood Damrak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen koersten dinsdagochtend lager, waarbij vooral techaandelen een tik kregen. De AEX koerste rond de klok van elf uur 2,1 procent lager op 657,74 punten.

“Optimistische groeivooruitzichten en angsten in de markt dat de Fed eerder dan verwacht minder dovish zal worden, jaagden de obligatierendementen wereldwijd aan in de afgelopen weken en dat weegt vooral op groeiaandelen”, aldus analisten van SEB.

Beleggers sorteren volgens ING steeds meer voor op een sterk aantrekkende economische groei. “Aandelen van de grootste slachtoffers van de coronapandemie worden gekocht en de succesvolle thuisblijfaandelen worden daarvoor ingeruild”, aldus investmentmanager Simon Wiersma van ING.

Op maandag leverde techbeurs Nasdaq nog 2,5 procent in, terwijl de S&P 500 minder grote verliezen liet optekenen en de Dow Jones-index zelfs fractioneel hoger eindigde. In Amsterdam leverden techaandelen als Adyen, ASMI en Prosus aanzienlijk wat waarde in.

Volgens SEB kijken beleggers vandaag uit naar een “belangrijke” toespraak van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve. “De markten willen geruststellende woorden horen van Powell, om te voorkomen dat de risico’s op vroegtijdige renteverhogingen en tapering worden ingeprijsd”, aldus de marktvorsers van SEB.

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend stabiel op 1,2146. De olieprijzen stegen met 1,0 procent.

Naast het optreden van Jerome Powell hebben beleggers vandaag ook oog voor onder meer de definitieve inflatie in de eurozone in januari, de Case Shiller index van de Amerikaanse huizenprijzen en het Amerikaanse consumentenvertrouwen in februari.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen wonnen Royal Dutch Shell en Unibail-Rodamco-Westfield 0,5 tot 2,7 procent. Adyen was een dissonant met een verlies van 8,6 procent op 1.966,50 euro. Een vroege investeerder van Adyen wil 450.000 aandelen van de betaalspecialist verkopen, zo meldde persbureau Reuters maandagavond. Volgens Reuters zullen de aandelen voor 2.077 euro per stuk worden verkocht. Daarmee zou het om een bedrag van 935 miljoen euro gaan.

KPN was ook een grote daler en verloor 8,9 procent. America Movil wil voor 2,2 miljard euro aan KPN-obligaties verkopen, zo meldde Bloomberg dinsdag op basis van documenten over de verkoop die het inzag. Begin dit jaar meldde America Movil een belang in KPN van iets meer dan 20 procent.

In de AMX wonnen Air France-KLM en Eurocommercial Properties respectievelijk 6,3 en 1,8 procent. Besi noteerde onderaan met een verlies van 7,0 procent, ondanks een stevige koersdoelverhoging van KBC Securities.

In de AScX klom Wereldhave 2,1 procent. Sligro won krap 1,2 procent. Alfen verloor juist 8,6 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.