Nederland - 29 november 2022 - Beleggen
door VINCE

Succesvol vermogensbeheer op lange termijn: zo werkt het

Om een succesvol vermogensbeheer op te bouwen, wordt er geadviseerd om rekening te houden met een aantal verschillende principes. Lees in dit artikel 5 verschillende tips over beleggen.

Stel een geschikt beleggersprofiel samen

Wilt u starten met beheerd beleggen? Dan raden we u eerst aan om een sterk beleggersprofiel samen te stellen. Dit begint vaak met het vaststellen van uw risico’s. Welke risico’s zijn er en welke risico’s wilt u daadwerkelijk nemen? Hierbij wordt er gekeken naar 3 verschillende factoren; de tijd, de omgang met uw vermogen en de verwachte uitgaven. Op het moment dat dit inzichtelijk is geworden, kunt u beslissen wat het beste bij uw situatie aansluit.

Kies een passend risicoprofiel

Wanneer u een beleggersprofiel heeft samengesteld, kunt u zich buigen over het risicoprofiel dat bij uw situatie past. U kunt bepalen of u veel of weinig risico wilt nemen tijdens het beleggen. Hoe meer risico, hoe hoger uw rendement. Maar ook: hoe hoger de kans op een verlies.

Stel samen voor lange termijn

Succesvol beleggen is voornamelijk mogelijk op lange termijn. Denk hierbij aan een periode van minimaal 10 jaar. Zo worden de schommelingen in de markt en de impact van crisissen uitgevlakt. Bovendien wordt er met vermogensbeheer regelmatig belegd, waardoor u zowel in stijgende als dalende markten tegen een gemiddelde prijs belegt.

Blijf altijd realistisch

Ook deze factor is essentieel om met succes te beleggen. Kijk altijd realistisch naar uw rendementsverwachtingen. Het is zomaar mogelijk dat u na een jaar met een hoog rendement ook mindere resultaten kunt behalen. Uw financieel adviseur geeft u graag een passend advies mee.

Extra hulp nodig met beleggen?

Meer weten over de mogelijkheden tijdens beleggen? Dan kunt u het beste uw financieel adviseur om advies vragen. Zij verdiepen zich in uw situatie en geven op die manier een gericht advies mee.  Liever uw volledige vermogensbeheer uit handen geven? Ook dat is mogelijk. Hiervoor kunt u terecht bij een vermogensbeheerder. Online vindt u eenvoudig een vermogensbeheerder die bij u past.

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.