Europa - 29 juli 2020 - Beursbrink

Sterke prestaties Fugro

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Fugro heeft in het tweede kwartaal van dit jaar sterk gepresteerd en die sterke prestaties zullen vermoedelijk aanhouden. Dit stelde ING woensdag in reactie op de cijfers van de bodemonderzoeker.

Fugro rapporteerde een positief EBIT-resultaat, hetgeen ING niet had verwacht, dankzij de resultaten uit de divisie Wind en in combinatie met kostenbesparingen. Analist Quirijn Mulder van ING had niet verwacht dat het bestuur van Fugro zo snel zou kunnen schakelen om zich aan te passen aan de nieuwe situatie.

In het afgelopen kwartaal werden de kosten met 10 procent teruggebracht in het tweede kwartaal en ING voorziet meer besparingen, hetgeen leidt tot hogere verwachtingen voor het EBITDA-resultaat in de tweede helft van 2020. Een jaarresultaat van 120 miljoen euro lijkt nu waarschijnlijk, waar ING eerder nog mikte op 39 miljoen euro en de consensus op 105 miljoen euro rekende.

Verder wees ING op een door Fugro voorziene positieve kasstroom dit jaar en een stabiel orderboek, hetgeen ING “redelijk indrukwekkend” noemde gezien de teruggeschroefde investeringen in de olie- en gassector.

ING handhaafde het Houden advies op Fugro met een koersdoel van 4,00 euro. Het aandeel koerste woensdagochtend 7,1 procent hoger op 3,58 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments